EduWeb

Învață on-line

E-learning a luat amploare în ultimii ani datorită caracteristicilor sale care combat sistemul tradițional de învățământ: flexibilitate, rapiditate, rezultate excepționale. De asemenea, datorită dinamismului, gradului ridicat de inovație, flexibilității, accesibilității și interactivității oferite de metodele și soluțiile de educație asistată de calculator, tot mai multe școli, universități și companii au început să prefere platformele e-learning pentru instruirea personalului. 

Pe măsura ce cererea a crescut considerabil, piața curentă de Learning Management System (LMS) a luat amploare, oferind în prezent o varietate largă de platforme e-learning, cu avantajele și dezavantajele lor. Diversitatea acestora face ca alegerea unei platforme să nu fie una ușoară, motiv pentru care venim în ajutorul tău cu câteva criterii care te vor ajuta să alegi platforma potrivită nevoilor tale.

Ce trebuie să ai în vedere în alegerea unei platforme?

  • Scopul
În momentul alegerii unui curs online este foarte important să se stabilească de ce ai nevoie și cum va contribui cursul respectiv la dezvoltarea cursanților. Spre exemplu, în cadrul unei companii de asigurări, în urma finalizării unui curs de vânzări, angajații vor putea să vândă cu 9% mai mult.

  • Cost
Modalitățile de tarifare sunt de regulă cost/număr de utilizatori, cost/curs, licență de utilizare pe o perioadă delimitată etc. Managerii și cei care coordonează instruirea angajaților trebuie să se orienteze spre utilizarea unor soluții eficiente, la costuri reduse față de instruirea tradițională.

  • Calitate
Este percepută în funcție de nevoile companiei la momentul contractării și se identifică de regulă prin: ușurință de navigare, design, instrumente de comunicare și raportare, flexibilitate, accesibilitate, inovație. Platforma trebuie să fie ușor de navigat, interactivă și să permită accesul oricând, de pe orice dispozitiv. În plus, trebuie să permită utilizatorilor să își poată planifica instruirea în funcție de priorități, și să își evalueze cunoștințele prin intermediul testelor.

  • Eficacitate
Managerul companiei trebuie să acorde o atenție sporită serviciilor pe care platforma de e-Learning le oferă, indiferent dacă este vorba doar despre serviciile de consultanță prin care se determină nevoile companiei, de instruirea cursanților sau suportul tehnic, toate având o pondere importantă în determinarea nivelului de eficacitate a platformei. În plus, pentru rezultate optime, este necesar ca platforma de e-Learning să dețină un LMS propriu. 
Created with