EduWeb

Instruirea partenerilor

În ceea ce privește dezvoltarea și instruirea corporate, de obicei toate atenția cade asupra instruirii angajaților. Aproape că nu se dă atenție celorlalte tipuri de training.

Iar în ceea ce privește trainingul angajaților, nu se dă prea mare atenție cross-trainingului, adică instruirea care nu se rezumă la departamentul propriu-zis, ci livrând informații fundamentale despre vânzări, marketing, relații cu clienții etc și departamentelor care nu se ocupă cu asta, pentru o mai bună înțelegere a viziunii de ansamblu și a culturii companiei.

Bineînțeles, este vitală și instruirea clienților, deoarece un client educat și informat va fi automat mai conștient și mai interesat de produsul tău, dar punctul principal al discuției de azi abordează instruirea partenerilor de afaceri.

Dezvoltă-ți afacerea prin creșterea și susținerea partenerilor tăi. Cum piața devine din ce în ce mai competitivă, businessurile care vor să fie cu un pas în față încorporează în strategia lor inclusiv instruirea partenerilor, își extind aria de training, incluzând clienții și intermediarii.

Scopul pentru care este eficient săt te axezi pe asta este să le transmiți vânzătorilor, distribuitorilor și companiilor partenere acel ”ceva special” al companiei tale pentru a te putea reprezenta în fața clienților și pentru a fi capabili să expună ca la carte toate fațetele produsului sau serviciului tău.

4 beneficii ale instruirii de parteneriat

1. Creșterea vânzărilor
Prin instruirea de parteneriat, companiile partenere învață mai bine contextul produsului pe care mizezi, nuanțele acestuia, dar și cum să rezolve mai bine problemele clienților. În urma unui partner training eficient, se vor simți mai pregătiți și mai încrezători să prevină și să se descurce cu obiecțiile, sau să câștige încrederea unui client indecis.

Investiția în instruirea partenerilor îți poate crește vânzările considerabil. Mergi pe mâna unui LMS (Learning Management System) în cadrul unei platforme de e-learning și îți poți crește vânzările, instruindu-ți partenerii cum să abordeze o situație, să cunoască toate detaliile și beneficiile produsului și să adreseze întrebările potrivite.

2. Fidelizarea clienților
Fidelizarea clienților nu se poate face într-o zi. Este un proces de durată și e nevoie de multă răbdare. În orice caz, printr-un serviciu excelent care le trasmite clienților brandul tău de calitate și le provoacă interesul, integrezi ușor-ușor produsul în viața de zi cu zi a clientului.

Acest serviciu excelent de care vorbim se poate face prin instruirea partenerilor. Instruindu-i, nu numai că îi faci la fel de informați, pricepuți și competenți în ceea ce privește produsul, dar faci publicul mai conștient de beneficiile produsului. Prezentarea corectă și strategică a produsului rezultă în fidelizarea clientelei.

3. Stabilizarea partenerilor
Ai un produs de calitate pe care ai muncit să-l dezvolți. Fă-ți partenerii să înțeleagă miza produsului tău și să fie la fel de entuziaști. Este un pas foarte important. Prin channel partner training (parteneriatul cu o organizație terță: vânzători, francize, distributori), partenerii tăi externi vor ajunge să cunoască povestea din spatele produsului și viziunea de ansamblu.

Prin urmare, îi vei ”echipa” cu toate skillurile necesare pentru promovarea produsului tău, iar ei le vor putea transmite mai departe clienților o experiență consistentă care este în concordanță cu imaginea, brandul și etica businessului tău.

Consolidând o legătură puternică de parteneriat va stabili, de asemenea, o colaborare de lungă durată și va preveni partenerii să se abată în altă direcție, în cel mai rău caz la competiție.

4. Elevarea businessului tău
O relație bună cu partenerii te elevează ca business. Îți crește nu numai veniturile, ci și autoritatea sau reputația în industria din care faci parte. Odată ce ai primit feedback și procesul de instruire este bine optimizat, îți va fi mai ușor să integrezi părțile terțe în viziunea ta de business și vei avea noi solicitări de parteneriat.

4 sfaturi petnru administrarea unui partner training de succes

1. Identifică indivizii care au nevoie de training
Setează obiective concrete de training și află exact care sunt rolurile fiecăruia. E primul pas pentru a-ți crește partenerii în cât mai scurt timp. E foarte important să descoperi ce, dar mai ales cine are nevoie de imediată de training, ce abilități lipsesc fiecăruia. Apoi plusează acolo.

Odată ce ai realizat care sunt lacunele și ce skilluri trebuie dezvoltate, ajungi să îți cunoști audiența să le livrezi oamenilor mai bine informațiile. Același subiect necesită abordări diferite în funcție de pregătirea lor inițială. În felul acesta realizezi și care e tipul de training potrivit.

2. Setează Indicatori de Performanță (KPIs)
Key Performance Indicators (Indicatori cheie de performanță) este un instrument de evaluare care a performanței care îți arată apropierea de un parametru dorit. Având setat acest grad de atingere a obiectivului, conducerea, managementul, investitorii și partenerii pot să evalueze performanța afacerii pe termen mediu și lung.

Ca în orice alt program de training, e nevoie de obiective specifice și în partner training. Indicatorii de perfomanță îți arată unde te situezi înainte și după. Ghidează-ți partenerii în într-o eficientă rotație a așteptărilor și a rezultatelor.

În orice caz, nu este de ajuns să transmiți partenerilor obiectivele tale. Acestea trebuie să fie măsurabile și încadrate într-un interval de timp, pentru a putea eleva performanța partenerilor și totodată pentru a te apropia de obiectivul tău.

Aliniază KPI-ul partenerului și cu obiectivele companiei tale. Fără indicatori de performanță, îți va fi greu să-ți dai seama dacă instruirea partenerilor funcționează așa cum îți dorești. Indicatorii de performanță trebuie să fie adaptate cu obiectivele companiei tale.

3. Investește în LMS-ul / Platforma e-learning potrivită
Cel mai important punct. Anticipează provocările și pregătește-te pentru ele printr-un partner training de calitate, apelând la o platformă de e-learning specializată care poate facilita orice tip de instruire online.

O astfel de platformă te ajută să instruiești partenerii, oriunde s-ar afla și orice limbă ar vorbi. Te ajută și să livrezi un training consistent partenerilor și să asiguri, prin urmare, instruire pentru serviciu clienți.

Chiar dacă ești o companie mică, un LMS (Learning Management System) scalabil îți poate îndeplini nevoile actuale și să-ți ofere creștere pentru viitor.

Folosind LMS-ul potrivit, poți beneficia de un raport detaliat al activității, de monitorizare a cursanților, de posibilitatea update-urilor pentru cursuri online și de a automatiza taskuri administrative. Poți elimina mult din cheltuieli și diminua problemele de logistică ale unui on-site training. Cu un LMS e foarte simplu să organizezi un program, să setezi o întâlnire online sau un webinar.

Există și problema securității online. Cu o platformă de e-learning nu prea mai există. Poți distribui informații confidențiale ale companiei, cum ar fi negocieri, date financiare, strategii de marketing. Cu un LMS poți segmenta mediul de training ca fiecare partener să aibă acces numai la informația esențială a tipului de parteneriat în care se încadrează.

În concluzie, un LMS de calitate are un design captivant și intuitiv, ușor de folosit de către useri. Ei pot înțelege cu ușurință cum funcționează și se pot integra rapid în platformă, unde pot găsi materiale sub forma documentelor de tip pdf, doc, excel, prezentare powerpoint, video.
Lectorii au numeroase avantaje în livrarea unui training personalizat și eficient, putând opta pentru funcții avansate de editare, de posibilitatea utilizării unor statistici care integrează KPIs și de evaluarea cursanților în moduri diferite.

4. Oferă recompense pe parcurs și la final
Atingerea unui obiectiv sau chiar simpla încheiere a inițierii trebuie recompensată pentru a stimula și mai mult echipa de parteneriat și pentru a-i câștiga implicarea totală. Cu cât termină mai mulți cursul tău sau programul de învățare propus, cu atât îți cresc și vânzările.

Companiile obișnuiesc să recompenseze cursanții cu certificate formale de absolvire, diplome printate, sau insigne digitale pe care partenerii le pot afișa cu mândrie, pentru că reprezintă efortul, rezultatele și garanția calității.

Pentru a stimula învățarea, poți face loc unor recompense speciale pe parcurs sau la final, cum ar fi giveaway-uri sau discounturi. Tot pentru a recompensa performanța excelentă și a menține motivația, le poți pune la dispoziție participanților un sistem cu niveluri și puncte, făcndu-i să rămână competitivi.

Pe lângă toate aceste premii simbolice (insigne, diplome, certificate), oferă-le ajutorul. Dacă resursele îți permit, poți include în training și rezolvări ale problemelor lor care în mod normal nu au de-a face cu busninessul tău. E o formă de recompensă foarte eficientă.
Creat cu