EduWeb

Ce este LMS?

Într-o eră a vitezei, mediul de afaceri se schimbă constant, iar angajații bine pregătiți, cu un set complex de abilități și cunoștințe reprezintă cel mai important capital al unei companii, putând fi considerați de altfel motorul afacerii. 

Nivelul de pregătire profesională a resurselor umane din cadrul unei companii se reflectă în cifra de afaceri, productivitatea și profitabilitatea business-ului, motiv pentru care tot mai multe întreprinderi de la cele mai mari la cele mai mici, decid să investească în instruirea, dezvoltarea și certificarea personalului, sistemul LMS fiind varianta preferată în majoritatea cazurilor.

Ce este LMS?

Learning Management System (Sisteme de gestionare a învățării-LMS) reprezintă programele de software care permit unei companii monitorizarea în timp real a procesului de învățare, precum și raportarea programelor de training în format electronic. Cu ajutorul unui LMS se pot crea programe de instruire și cursuri specifice pentru diferitele nevoi, precum și grupuri de cursanți. Totodată, se pot elabora testări și rapoarte privind progresele înregistrate în procesul de învățare. 

Impactul LMS auspra dezvoltării abilităților angajaților și a performanțelor companiei.

  • Minimizarea costurilor
Alegerea unui curs de tip e-Learning prezintă un prim beneficiu pentru companie prin reducerea costurilor, datorită lipsei cheltuielilor legate de contractarea unui trainer, închirierea unui spațiu, precum și a cheltuielilor de deplasare, și în funcție de situație, cazarea cursanților.

  • Flexibilitate și Accesibilitate
Datorită accesibilității și flexibilității platformei, cursurile și resursele atașate acestora pot fi accesate de oriunde, oricând, acest lucru contribuind la desfășurarea activității fără întreruperi, angajatul putând aloca instruirii o parte din timpul liber, fără să afecteze programul de lucru. 

  • Eficacitate
LMS se dovedește a fi o alegere optimă și eficientă datorită concentrării pe nevoile utilizatorilor, și nu pe procesul de învățare.

  • Interactivitate
LMS se caracterizează prin interactivitate, datorită utilizării resurselor didactice în diferite formate electronice, și a conținutului de tip gamificare, transformând astfel procesul de instruire din obligație în motivație.

  • Inovație și Actualitate
Metodele de predare folosite în cadrul sistemelor LMS promovează învățarea activă și independentă, bazată pe experimente sau/și descoperiri, iar informațiile sunt mereu updatate și de actualitate.

  • Optimizare și Dinamism
Parcurgerea cursurilor poate fi făcută treptat și repetat, cursanții putând să-și planifice individual timpul alocat studiului.

  • Evaluare rapidă
Permite monitorizarea și evaluarea, manuală sau automată, a rezultatelor obținute de cursanți și progresul acestora pe perioada cursurilor

  • Expunere
Numărul cursanților activi, înscriși la un curs online poate fi semnificativ mai mare decât cel al participanților la un curs prin metode clasice, având foarte puține constrângeri tehnice sau tehnologice. 

Indiferent de domeniul în care activează o companie, sau de numărul de angajați, o platformă LMS reprezintă o metodă optimă pentru instruirea și certificarea resurselor umane. 

Dacă îți dorești dezvoltarea afacerii printr-o investiție minimă, atunci un curs e-learning poate fi soluția potrivită pentru tine. Descoperă acum cursurile Eduweb și testează eficiența LMS.
Created with