EduWeb

7 motive pentru a-ți devolta propriul curs online

Lumea se schimbă și o dată cu ea trebuie să te schimbi și tu. Sau nu. Este doar decizia ta. Și trebuie să ți-o asumi. Înainte de aceasta, este extrem de important să înțelegi o nouă oportunitate oferită de generalizarea accesului la mediul online a populației din România și tendința de migrare a proceselor educaționale și de formare din ofline în online.

Oportunitatea vizează dezoltarea propriului curs online și vânzarea acestuia pe o platformă de e-learning. Poate te întrebi: ”Cine poate fi lector în mediul online?” Răspunsurile sunt următoarele:

  1. Orice învățător sau profesor din învățământul preuniversitar care este obligat prin legea din România să-și susțină orele în mediul online pentru a asigura accesul elevilor săi la educație.

  2. Orice profesor universitar care datorită deciziei instituției în care lucrează sau din proprie inițiativă, trebuie sau dorește să folosească mediul online în procesul de predare a cursurilor și seminariilor sale.

  3. Un trainer sau un consultant care livrează cursuri, workshopuri sau traininguri în mediul ofline și care dorește să beneficieze de toate avantajele online-ului ca mediu de învățare.

  4. Orice profesionist într-un domeniu, fotografie, hair styling sau utilizarea unui soft, care dorește dezvoltarea unui curs online pentru a-și împărtăși cunoaștințele și altor persoane interesate sau pasionate de domeniul său.

  5. Ai putea fi chiar Tu. Gândește-te la ce știi să faci foarte bine și ești pasionat de asta. De ce să nu-ți dezvolți propriul curs online în care să-i sprijini și pe alții să se dezvolte?

Poate te întrebi ce avantaje ai avea ca lector în mediul online. Există cel puțin 7 motive pentru a-ți dezvolta propriul curs online:

  1. Bucuria de a contribui la formarea unei comunități de învățare în cadrul căreia share-uiești celorlalți cunoștințele tale. În acest fel nu faci decât să respecți dictonul: ”Dăruind vei dobândi”. Cursurile online îți dau posibilitatea să ajungi la un număr nelimitat de persoane amplificând capacitatea ta de share-uire în comparație cu mediul offline.

  2. Amplificarea motivației de autoperfecționare deoarece trebuie să devii din ce în ce mai bun în ceea ce faci. Dezvoltarea propriului curs online te va motiva să fii la curent în permanență cu evoluțiile din domeniul tău de interes pentru a putea răspunde cerințelor cursanților tăi și a le da feedback.

  3. Obținerea unei noi surse de venit care poate deveni considerabilă la un moment dat. Cursurile online pot genera venituri considerabile, acestea fiind o sursă pasivă de venit. Aceasta înseamnă că după o investiție inițială de a le crea, ele vor continua o lungă perioadă de timp să-ți genere venituri fără un efort considerabil din partea ta.

  4. Dezvoltarea propriului brand personal, un aspect extrem de important în lumea competitivă în care trăim. Lansarea unor cursuri online îți va crește semnificativ notorietatea și reputația pe piață, va sporii încrederea potențialilor parteneri în competențele tale.

  5. Noi oportunități de carieră. Notorietatea și reputația obținute prin crearea unor cursuri online de succes pot crea premise pentru o carieră în consultanță, o carieră academică sau diferite asocieri și parteneriate.

  6. Ieșirea din zona de confort sau mai bine spus lărgirea acesteia deoarece crearea și promovarea unui curs online implică competențe suplimentare față de cazul unuia ofline.

  7. Bucuria de a promova bunele practici într-un anumit domeniu, sector de activitate, aceasta putând duce la creșterea competitivității acestuia și la creșterea calității vieții consumatorilor de pe o piață.

Desigur, răspunsurile la întrebarea ”Ce am Eu de câștigat din dezvoltarea propriului curs online?” pot fi și altele în funcție de personalitatea și așteptările tale de la un astfel de proiect. Înainte de a lua o decizie finală, îți sugerăm să contactezi o platformă de e-learning pentru a te consilia în această direcție.

Mult succes în crearea propriului curs / cursuri online!
Created with