EduWeb

5 argumente pentru dezvoltarea unui LMS într-o organizație

Trainingul angajaților devine o adevărată provocare în contextul în care:

  1. oamenii sunt din ce în ce mai diferiți unii de alții;
  2. provin din culturi diferite având setări mentale diferite;
  3. lucrează din ce în ce mai mult la distanță unii de alții;
  4. crește complexitatea sarcinilor pe care trebuie să le îndeplinească;
  5. crește complexitatea mediului în care firma trebuia să ia decizii;
  6. dinamica schimbării este una extraordinară iar
  7. nevoia de adaptabilitate este vitală pentru supraviețuirea și succesul firmei pe piață.

În aceste condiții orice manager de resurse umane și / sau responsabil cu trainingul dintr-o companie sunt preocupați de identificarea celei mai potrivite soluții. Ar putea fi aceasta dezvoltarea unui LMS (Learning Management System) în propria organizație?

Dar, ce este un LMS? Un sistem de management al învățării este un program software care permite crearea și gestionarea cursurilor online. Într-un cadru de afaceri, cursurile online se traduc prin pregătire corporativă care începe la angajare în cadrul procesului de inducție și este urmată de trainingul specific locului de muncă. Altfel spus LMS-ul reprezintă o platforma e-learning ce poate fi implementată într-o organizație.

Care este scopul unui LMS? Scopul unui LMS este să vă păstrați conținutul cursurilor pentru angajați organizat într-un singur loc. Aceasta înseamnă că reușiți să vă mențineți pregătirea în timp ce angajații au acces la o bază de cunoștințe online. Un LMS vă permite, de asemenea, să vă creați și să actualizați cursurile cu o mai mare ușurință și să monitorizați impactul acestora asupra angajaților. Mai mult, automatizează procese precum atribuirea cursului sau gestionarea utilizatorilor.

De ce am nevoie de un LMS?

Importanța unui sistem de management al învățării este evidentă în cazurile în care trebuie să furnizați instruire standardizată sau consecventă în mai multe locații. De asemenea, aveți nevoie de un LMS atunci când ați decis să implementați instruire online, dar nu aveți resurse pentru a vă construi propria platformă de învățare de la zero. Sau pur și simplu nu doriți să riscați o eroare.

5 argumente pentru dezvoltarea unui LMS într-o organizație:

1. Centralizarea tuturor cursurilor din organizație într-un singur loc.

Există în organizația ta videoclipuri și prezentări PowerPoint trimise personalului fără un plan de urmărire sau evaluare? Există seminarii de instruire improvizate care au loc adesea după ce a apărut deja o eroare sau o neconformitate? Există cursuri online aleatorii recomandate angajaților tăi? Dacă răspunsurile la aceste întrebări sunt afirmative, ai nevoie de un LMS pentru a vă structura și organiza conținutul în cursuri. Puteți crea chiar și o bibliotecă de resurse de microlearning, astfel încât angajații să poată revizui rapid conținutul cheie de instruire în funcție de necesități.

2. Creșterea eficacității procesului de training a angajaților

Dacă pregătirea angajaților este caracterizată de inițiative neregulate și lipsă de organizare, aceștia nu o vor lua în serios. Ați observat că majoritatea nu doresc să se implice. Chiar și atunci când se înscriu la un curs sau participă la un seminar, feedback-ul nu a fost unul pozitiv.

Un LMS vă oferă opțiuni pentru creșterea interactivității prin scenarii și simulări sau prin funcții de învățare socială, cum ar fi discuții și misiuni colaborative. Ședințele prin videoconferință sunt, de asemenea, posibile dacă doriți să adoptați o abordare de învățare combinată.

3. Posibilitatea evaluării nivelului de implicare și pregătire a angajaților

Fără o procedură formală de pregătire în vigoare, nu veți ști dacă oamenii consideră pregătirea o prioritate. Nu știți ce părți nu înțeleg. Nu știți dacă este nivelul potrivit de dificultate sau dacă le plac resursele de învățare. Nu știți dacă instruirea a avut rezultate concrete în cadrul organizației.

Din fericire, un alt avantaj al utilizării unui LMS sunt instrumentele de evaluare și raportare disponibile. Pentru a evalua eficient progresul angajaților, includeți evaluări care depășesc testele tradiționale. Videoclipuri interactive, jocuri, scenarii de ramificare și simulări nu numai că testează cunoștințele angajaților, dar oferă și feedback instantaneu.

În ceea ce privește instrumentele de raportare, acestea vă vor oferi cunoștințe detaliate despre prezența, implicarea și ratele de finalizare. Adică, o perspectivă clară a ceea ce funcționează și ce nu funcționează, astfel încât să vă puteți îmbunătăți pregătirea.

4. Reducerea costurile de pregătire a angajaților

Instruirea tradițională funcționează pentru companii care au doar dintr-un număr redus de oameni sau care nu au nevoie să-și instruiască forța de muncă în mod regulat. În orice alt scenariu, aceasta poate deveni rapid nesustenabilă și poate afecta negativ finanțele firmei. Instruirea LMS vă ajută să reduceți costurile de pregătire. De fapt, orice cheltuieli legate de cazare, călătorie și locație sunt eliminate. De asemenea, costurile legate de instructori sunt reduse semnificativ. Pentru companiile care sunt în continuă creștere sau pentru cele în care costurile de pregătire sunt prohibitive, un LMS elimină dilema alegerii dintre dezvoltarea angajaților și bunăstarea financiară.

5. Facilitează instruirea unei forțe de muncă aflată la distanță sau mobilă

Dacă sunteți într-un sector de activitate cu angajați mobili, formarea la fața locului este adesea mai mult un inconvenient decât un avantaj. Același lucru este valabil și pentru cei care lucrează de la distanță, care trebuie să-și sacrifice o zi de muncă (sau mai multe) pentru a participa la cursurile de pregătire. Cu un LMS, cursurile dvs. de pregătire sunt disponibile pentru fiecare angajat, iar materialul de învățare este același pentru toată lumea.

În concluzie
, investiția în cursurile de pregătire online ale organizațiilor este imperativă pentru formarea unei forțe de muncă performante. De la metode de livrare atractive și eficiente (învățare combinată, microlearning, recompensare) până la evaluarea avansată a formării și opțiuni de urmărire, este ușor de observat că un LMS vă va facilita procesul de pregătire. Și, desigur, va face toate astea reducând semnificativ costurile și timpul.

Tu ce mai aștepți pentru implementarea propriului LMS în organizația ta?
Created with