Obține o postură corectă cu exerciții terapeutice

Ai o postură incorectă care îți dă bătăi de cap și dureri de spate?
Înscrie-te Acum!
Write your awesome label here.

Este potrivit pentru tine acest curs?

Cursul se adresează tuturor persoanelor care își doresc să adopte o postură corectă, indiferent dacă petrec multe ore la birou, în picioare sau la volan.

Exercițiile practice sunt terapeutice și de o dificultate medie, ele fiind potrivite persoanelor care sunt obișnuite cu activitatea fizică, dar și celor care nu au acest obicei în rutina lor.

Este un curs potrivit pentru persoanele curioase, care vor să afle cât mai multe despre corpul care îi găzduiește și îi susține zilnic. 
Cursul este susținut de

Nicola Alexandra - kinetoterapeut

Haide să vedem împreuna ce vei învăța pe parcursul lecțiilor:
 • Ce este postura și ce impact are asupra sănătății tale.
 • Care este legătura dintre postură și respirație, digestie, dureri de spate, vedere și starea de spirit.
 • Cele mai frecvente greșeli care îți afectează postura și metode de a le evita.
 • Cum menții o postură corectă când stai multe ore în picioare.
 • Tips&tricks pentru o postură corectă când petreci multe ore la birou.
 • Cum să ai o postură corectă la volan.
 • Care este legătura dintre emoții și postură.
 • Caracteristicile fiecărei posturi greșite în parte.
 • Exerciții practice pentru corectarea posturii - head forward.
 • Exerciții practice pentru corectarea posturii - rounded shoulders.
 • Exerciții practice pentru corectarea posturii - anterior pelvic.
 • Exerciții practice pentru corectarea posturii - sway back.
 • Ai o postură incorectă care îți dă bătăi de cap și dureri de spate?

  Îți dorești să te simți mai bine în propriul tău corp, să îți redobândești starea de bine și să ai o postură corectă?

  Am creat pentru tine un curs complex, cu informații esențiale, tips&tricks și exerciții practice pe care le poți face la tine acasă sau chiar la birou.
  Postura este în strânsă legătură cu starea de sănătate și cu încrederea în sine, iar informațiile și exercițiile pe care ți le ofer, îți vor aduce un plus în viața de zi cu zi.

  Cuprins

  Nicola Alexandra

  Kinetoterapeut cu specializare în Terapii Manuale Mixte
  Fondator al Institutului de Sănătate Zenconnect.

  Povestea mea cu această profesie a început în urmă cu 11 ani, însă în calitate de pacient, momentul cheie în care am înțeles impactul pe care durerea fizică îl are în viața unei persoane și totodată felul în care îi poate schimba total ritmul și rutina.

  Sunt absolventă a Facultății de Kinetoterapie și Motricitate Specială din București și pe parcursul anilor de studiu, am participat la programe de voluntariat și practică în spitale de stat, asociații și clinici particulare de kinetoterapie din București și Grecia - Salonic. Astfel am avut oportunitatea să lucrez cu pacienți cu vârste cuprinse între 5 luni și 78 de ani cu afecțiuni neurologice, musculare, articulare, autoimune și cu tulburări psihice.

  Diversitatea și complexitatea cazurilor cu care am lucrat m-au ajutat să înțeleg ce îmi este potrivit și ce specializare îmi doresc să aleg. Prima specializare este cea în Terapii Manuale Mixte combinate cu exerciții de stretching și de respirație pe care am urmat-o timp de 3 ani. În paralel am participat la cursuri de Terapii Miofasciale aplicate în osteopatie, congrese și conferințe de kinetoterapie, posturologie și recuperare medicală din România și din Grecia.

  La scurt timp după absolvirea facultății am obținut postul de kinetoterapeut în cadrul Centrului de recuperare Evexia din Grecia - Salonic - centru specializat în recuperarea neurologică și recunoscut internațional.
  În prezent sunt relocată în Salonic și după 7 ani de experiență în domeniul kinetoterapiei sunt fondatoarea Institutului de Sănătate zenconnect, alături de prietena și asociata mea Roxana Badea - psiholog clinician. Împreună am înțeles impactul pe care durerea fizică, postura, stresul și anxietatea le au asupra corpului, dar și asupra psihicului și am creat un concept unic care combină tehnici din domeniul kinetoterapiei și al psihologiei, pentru îmbunătățirea sănătății fizice și emoționale.

  Sunt pasionată de tennis, yoga, stretching, jogging și consider că orice formă de mișscare este benefică, deoarece înțeleg impactul pe care exercițiile fizice le au asupra întregului organism.

  Experiența mea în kinetoterapie, dorința de a fi alături de cât mai multe persoane și pasiunea pentru scris, au avut ca rezultat firesc crearea de cursuri online pe diferite teme, printre care postura corectă și metode eficiente de a o obține sau de a o menține.

  Sunt convinsă că pot fi alături de tine, prin informații și exerciții eficiente pe care le poți face la tine acasă sau chiar la birou.

  Eu, tu și corpul tău vom forma cea mai puternică echipă!

  Recenzii

  Fii primul/a care adaugă o recenzie!